Moaştele Sfinţilor de la Aiud izvorăsc iar Mir

Print Friendly, PDF & Email

Minunea Sfintelor Moaşte ale Mărturisitorilor Români din temniţa comunistă de la Aiud s-a repetat în aceeaşi zi, în acelaşi loc, izvorând mir în văzul tuturor celor prezenţi la un an distanţă, pe 19 martie, ziua adormirii mărturisitorului Virgil Maxim (†1997), autorul lucrării „Imn pentru Crucea purtată”.

Înregistrarea audio a conferinţei:[audio:http://ruga.ro/audio/conferinta-iasi-19-martie-2010.mp3|titles=Conferinţa de la Iaşi – 19 martie 2010]

Alexandra Corbu
(preluat de la razbointrucuvant.ro)

Sfintele Moaşte izvorând Mir

Vineri, 19 martie 2010, începând de la ora 18.30, la Teatrul Luceafărul din Iaşi a avut loc conferinţa cu tema: „Despre învăţăturile şi minunile noilor mărturisitori”, susţinută de părintele Hrisostom Manolescu şi scriitorul Danion Vasile, organizată de Asociaţia pentru păstrarea şi promovarea valorilor culturale şi naţionale ale poporului român (A.S.T.R.A.D.R.O.M.). Totodată a fost lansată cartea „Biserica şi duşmanii ei”, volum care reuneşte o parte dintre articolele apologetice ale lui Danion Vasile.

Sfintele Moaşte izvorând Mir

În prima parte a conferinţei s-a vorbit despre jertfelnicia noilor mărturisitori români şi canonizarea lor, canonizare care întârzie în mod nejustificat, deşi pentru canonizarea unui mucenic nu este nevoie nici de minuni şi nici de sfinte moaşte, ci de îndeplinirea unui singur criteriu: dreapta credinţă în Hristos. Este greu să se înţeleagă de ce Valeriu Gafencu, supranumit „sfântul închisorilor”, cel care a murit pentru a salva viaţa unui pastor evreu, nu s-a învrednicit de atenţia forurilor competente ale Bisericii.

În partea a doua a conferinţei s-a răspuns întrebărilor venite din public. Cele mai multe au fost despre erezia ecumenistă, implicarea masoneriei în conducerea Bisericii, schimbarea calendarului bisericesc, tendinţele de catolicizare a Ortodoxiei, creştinismul românesc în contextul integrării în U.E., globalizarea, secularizarea şi modernismul în Biserică.

Sfintele Moaşte izvorând Mir

La sfârşitul conferinţei, în timp ce credincioşii se închinau la icoana celor trei noi mărturisitori (părintele Ilarion Felea, părintele stareţ Daniil de la Rarău şi Valeriu Gafencu) şi la sfintele moaşte ale unor mărturisitori necunoscuţi de la Aiud, s-a repetat minunea care avusese loc şi cu un an înainte, în aceeaşi sală, în aceeaşi zi – 19 martie (ziua trecerii la Domnul a lui Virgil Maxim, unul dintre cei mai cunoscuţi mărturisitori din temniţele comuniste).

La un moment dat, în văzul tuturor celor prezenţi, din sfintele moaşte a început să izvorască bună-mireasmă.

Încă din timpul conferinţei unii creştini au simţit această mireasmă, dar atunci nu s-au făcut publice astfel de mărturii, pentru a nu da loc interpretărilor nepotrivite.

Sfintele Moaşte

Apoi, atunci când din raclă a început să izvorască mir, întreaga sală s-a umplut de bună-mireasmă. Ca şi anul trecut, ca mulţumire pentru această sfântă binecuvântare, la rugămintea credincioşilor, părintele Hrisostom a citit Acatistul Noului Mărturisitor Valeriu Gafencu, din volumul „Din temniţe spre Sinaxare”.

După conferinţă unii au considerat potrivit să întărească cele petrecute prin alcătuirea unei liste cu semnături şi date de contact. Văzând minunea, mulţi dintre cei prezenţi au făcut fotografii. Postul local Iaşi TV Life a realizat un material despre cele întâmplate.

Ulterior, pe diferite diferite site-uri ortodoxe, au apărut mărturiile impresionante ale unora dintre cei prezenţi.

Ar fi bine ca cei responsabili cu cercetarea dosarelor de canonizare a celor din închisori să înţeleagă că Dumnezeu binecuvântează această lucrare, mult-aşteptată de poporul credincios.

Comentariu din partea Război întru Cuvânt:

Canonizarea Sfinţilor închisorilor este în mod clar, în aceste vremuri şi în biserica noastră, mai mult decât ne-plauzibilă. Părerea noastră este că minunea aceasta este mai degrabă un semn şi o întărire de sus din partea noilor mucenici pentru a ne pregăti pentru încercările care ne aşteaptă. Minunea s-a întâmplat în ziua adormirii Mărturisitorului Virgil Maxim (†1997), cel care a scris “Imn pentru Crucea purtată”.

3 comentarii la „Moaştele Sfinţilor de la Aiud izvorăsc iar Mir”

  1. am fost prezent la conferinta si am vazut cu ochii mei minunea izvorarii de mir din Sf. Moaste ale Marturisitorilor de la Aiud; unii au simtit buna mireasma din timpul conferintei; eu a trebuit sa ma apropii mult ca sa simt mireasama cand izvorase mir- fiecare dupa masura lui duhovniceasca; nu trebuie sa fiu foarte sporit sa realizez ca astefl de minuni se intampla in vremuri de apostazie, prigoana impotriva Bisericii si necredinta; sa ne spalam camasa sufletului pt ca vin vremuri grele pt drepcredinciosi

  2. CREDETI;FRATILOR!
    EI SUNT ATAT DE SMERITI CA SE ROAGA LA DOMNUL SA NU SE AFLE CA EI FAC MINUNI PRIN RUGACIUNEA LOR:DAR DOMNUL AI DESCOPERA.
    DOAMNE MULTUMIM CA NE MAI TII PE PAMANT CACI DUPA ALE NOASTERE FAPTE TOTI AM FII VREDNICI DE MOARTE!
    DACA DOMNUL NU NI-I DADEA PE EI CRED CA NATIA NOASTRA ERA PRAF SI PULBERE.
    JERTFA LOR SCAPAREA noastra!
    IERTATI,DRAGI SI IUBITI SFINTI,MARTIRI DE JERTFA PENTRU noi!
    NU AM FOST LA AIUD DAR CRED.DACA LA SFANTUL ILIE LACATUSUL SI MINUNE CU MINE S-A FACUT FRATII MEI SI CEI DE LA AIUD ASCULTA RUGACIUNILE VOASTRE.CELOR CARE AI IUBESC SI SFINTII AI IUBESC PE EI:RUGATI-VA CU TOATA CREDINTA SI DRAGOSTEA SI( VETI PRIMII DARUL DOMNULUI:DOAMNE AJUTA!

Lasă un comentariu